Type Here to Get Search Results !

ERGÜN AKKAYA GOLF NATURA DONDURMA CEO

2015 yılında Natura Gıda’ya CEO olarak atanan Akkaya, iş hayatına 1992 yılında başlamış; sırasıyla İpragaz, Profilo ve Kerevitaş bünyesinde çeşitli yönetim kademelerinde çalışmış ve Kerevitaş Genel Müdürlük, Yönetim Kurulu Üyeliği ve İcra Kurulu Başkanlığını yürütmüştü.
Ergün Akkaya, Golf Dondurma’da başlattığı strateji odaklı ekip yönetim anlayışı ve yenilediği organizasyon yapısı başta olmak üzere, kurduğu performans değerlendirme sistemi, desteklediği lider geliştirme programı ile 2017 yılında dünyanın tek uluslararası ve en kapsamlı ödül programı olan Stevie® Awards “Yılın Yöneticisi Altın Ödülü”ne de layık görüldü.
Ekim ayının başında şirketin bütün ortaklarının katılımı ile gerçekleştiren genel kurulda, atanan yönetim kurulu üyeleri, tüm paydaşların desteğini alarak, tedarikçileri ve bayileri ile birlikte 2019 yılının hazırlıklarına başladı.
Ergün Akkaya’nın 2015 yılında göreve gelmesinin ardından satışlarını iki katına çıkaran Golf Dondurma, bu tarihten sonra her yıl artarak sürdürdüğü büyüme rakamları ile toplam dondurma pazarında %25’lik bir pazar payı elde etmeyi başardı. Ülkenin en büyük private label iş süreç yöneticisi olan Golf Dondurma, son 3 yılda tüm ekonomik dalgalanmalara, vergi ve faiz öncesi karlılık konusunda hiç taviz vermeyerek 2018 yılında da, %20’lik bir büyüme ile toplam 763 milyon TL’lik ciroya ulaştı.
Türkiye dışında 15 ülkeye ihracatı bulunan marka, Türkiye Dondurma pazarının en önemli ikinci büyük oyuncusu durumunda. Golf Dondurma, yaklaşık 3.000 kişiye sağladığı istihdam, 200 milyon litreye ulaşan üretim kapasitesi, 66 bayiden oluşan geniş dağıtım ağı ile ekonomiye de önemli katkılar sağlıyor.
İnovatif ve yerel lezzetler konusunda son üç yılda önemli çalışmalar yapan Golf, bu çalışmalarla yurtiçi ve yurtdışında ödüller aldı. Örneğin, Kahramanmaraş fabrikalarında geleneksel yöntemlere sadık kalarak, Ahır Dağları’nın eşsiz salebi ve keçi sütüyle üretilen “Golf Maraşım”, Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü tarafından “Üstün Lezzet Ödülü”ne layık görüldü. Pazarda bir ilki gerçekleştirerek yoğurtlu dondurma Golf Yogo’yu 2016 yılında pazara sunarak, dünyadaki en önemli “inovasyon” ödüllerinden “Yılın Seçilmiş Ürünü” ödülünü kazandı. 2017 yılında inovatif ve meydan okuyan lezzetlerine, %100 Belçika çikolatalı Bravo markasındaki rakipsiz ürün lansmanlarını da ekleyerek, gurme tadında ürün arayan tüketicilerine ulaştı. Bu kampanya ile rakibinin dominant olduğu kategoride büyüyerek pazar payı kazandı ve 2018 yılında en prestijli pazarlama ödüllerinden Altın Effie’nin sahibi oldu.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.