Type Here to Get Search Results !

SESLİ IVR

Sesli IVR, Doğal Dil İşleme (NLP) teknolojisi kullanarak IVR sistemlerini insan gibi etkileşime olanak tanıyan sistemlere dönüştürür.



Tutarlı ve sezgisel, sesli IVR deneyimi sunun

Geleneksel IVR sistemleri, birçok seçeneği art arda sıralayan otomatik mesajları, karmaşık menü seçenekleri, yanlış seçim yapınca geri dönüşü neredeyse imkansız kılan yapıları ve zaman kaybına yol açmaları gibi nedenlerle müşteri memnuniyetini olumsuz yönde etkilemektedir.
Bu sistemlerden doğan karmaşayla karşı karşıya kalan birçok müşteri, menü basamaklarını atlayarak doğrudan müşteri temsilcisine ulaşmayı tercih etmektedir. Bu durum müşteriler açısından uzun bekleme süreleri ve memnuniyetsizlik anlamına gelirken; işletmeler açısından self servis oranlarında düşüş, müşteri temsilcisi iş yükünde artış ve operasyonel maliyetlerde yükseliş anlamına gelmektedir.
Sestek Sesli IVR, müşterilere doğru self servis sunma konusunda geleneksel IVR sistemlerinden çok daha etkili bir çözüm sunmaktadır.
Çözüm: Sestek Sesli IVR
Web, mobil ve sosyal medya gibi dijital iletişim kanallarının giderek yaygınlaşması, müşterilerin işletmelere bu kanallar üzerinden ulaşma beklentisini yükseltmektedir. İhtiyaç duydukları bilgiye hızlı ve kolay biçimde ulaşmak isteyen müşteriler, önceden kaydedilmiş bir mesajın sunduğu hatırlaması zor seçenekleri dinleyerek zaman kaybetmek istememektedir.
Sestek Sesli IVR, işletmelere müşterilerini hızlı ve kullanıcı dostu self servis çözümlerle buluşturma olanağı sunar. Sesli IVR, Doğal Dil İşleme (NLP) teknolojisi kullanarak IVR sistemlerini insan gibi etkileşime olanak tanıyan sistemlere dönüştürür. Böylece, kullanıcılar tuşlama ile zaman kaybetmek yerine doğal konuşma ile sistemle etkileşime geçebilirler. Sesli IVR’ın gerektiğinde sorular yönelterek ek bilgi talep etmesi müşteri beklentilerini daha iyi anlayarak doğru yönlendirmeler yapmasını sağlar. Böylece kullanıcılar, belirli ifadelerle sınırlandırılmadan, karşılarında insan varmışçasına konuşarak pratik bir IVR deneyimi yaşayabilirler.
Sesli IVR, müşteri memnuniyetini artırmanın yanı sıra; tutarlı bir omnichannel self servis deneyiminin sunulmasına, müşteri hizmetleri verimliliğinin artırılmasına ve marka imajının iyileştirilmesine katkıda bulunur.

Sesli IVR Nasıl Çalışır?
Diyaloğa Dayalı Yapay Zeka

Sestek Sesli IVR, Diyaloğa Dayalı Yapay Zeka Çözümleri arasında yer alır. Doğal Dil İşleme (NLP) ve konuşma Tanıma (Speech Recognition) teknolojileri ile beslenen gelişmiş çağrı yönlendirme çözümü, müşterilerin diledikleri ifadeleri özgürce kullanarak IVR sistemleriyle etkileşime girmesine olanak tanır. Teknoloji, kullanıcıların söylediklerini ve ne ima ettiklerini anlamakla kalmaz, kendileriyle doğal ve sürdürülebilir bir diyalog da kurar.

FAYDALAR

Karmaşık IVR menülerine veda edin...

Tutarlı Omnichannel Self-Servis
Sosyal medya ve mobil uygulamaların sunduğu yüzlerce iletişim kanalı sayesinde müşteriler markalarla kolayca bağlantıya geçebilmektedir. Mesaj göndermenin bu kadar kolay olduğu bir ortamda müşteriler talep ve sorunlarına anında cevap verilmesini beklemektedir. IVR sistemleri için de aynı beklentiye sahip olsalar da; geleneksel IVR sistemleri karmaşık yapıları nedeniyle kullanım zorluğu yaratmaktadır.
Sestek Sesli IVR, sınırlı menü seçeneği sunan sistemlerin aksine, sorunsuz bir IVR deneyimi sağlar. Bu da müşterilere tüm kanallarda kesintisiz ve kaliteli self servis sunma anlamına gelir. Böylece müşteriler telefon, mobil, sosyal medya gibi farklı kanallardan tercihleri doğrultusunda hizmet alabilirler.
Gelişmiş Müşteri Deneyimi
Geleneksel IVR sistemlerinin tuşlamalı menü yapılarının yol açtığı karmaşanın aksine Sestek Sesli IVR, kullanıcıların karşılarında insan varmışçasına doğal ifadelerle konuşarak ilgili self servis menüsüne kolayca ulaşmalarını sağlar.
Pratik IVR navigasyonu, akıllı ve kişiselleştirilmiş bir deneyim sunarak müşteri beklentilerini karşılar. Gelişmiş çağrı yönlendirme özelliği sayesinde Sesli IVR, müşterileri can sıkıcı tuşlamalı menü seçeneklerinden kurtararak doğrudan ilgilendikleri menüye aktarır; doğru ve hızlı hizmet almalarına olanak tanır.

Artan Verimlilik
Sestek Sesli IVR, müşteri etkileşimini geliştirmesinin yanı sıra; operasyonel maliyetlerin düşürülmesini sağlar. Çağrıların daha hızlı ve doğru bir şekilde yönlendirilmesi, müşterilerin işlemlerini daha kısa sürede gerçekleştirmesine, çağrı sayılarının azalmasına, otomasyonun artmasına ve müşteri temsilcilerinin iş yüklerinin hafiflemesine katkıda bulunur. Teknoloji, ortalama çağrı sürelerinin kısalmasına, yanlış yönlenen çağrı sayılarında düşüşe, müşteri temsilcilerine duyulan ihtiyacın azalmasına katkıda bulunarak çağrı merkezi maliyetlerini azaltır ve işgücü optimizasyonu ile verimliliği arttırır.
Farklılaşan Marka Algısı
Birçok işletme, konuşma tanıma teknolojisini tuşlamalı IVR sistemlerine alternatif olarak kullanmaktadır. Ancak sınırlı menü yapısında konumlandırıldığında bu teknolojiler de yeterli fayda sağlayamamaktadır. Buna karşın Sesli IVR, içerdiği Doğal Dil İşleme (NLP) teknolojisi sayesinde doğal konuşma ile IVR navigasyonuna olanak tanır. Teknolojinin sunduğu müşteri deneyimi sayesinde gelişen müşteri memnuniyeti ve müşteri sadakati, işletmelerin olumlu bir marka imajı geliştirmesine ve rekabet avantajı elde etmesine katkıda bulunur.


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.